Satranç Eğitimi
Çocuklarımızı hayata hazırlamada etkili bir araç olan satranç her yaşta yapılabilen bir etkinliktir.
5-6 yaşında satranç oynamaya başlayan çocuklar akranlarına göre daha şanslıdır. Çünkü satranç çocukların zihinsel faaliyetlerinin üst seviyeye çıkmasını sağlarken, matematiksel zekanın açığa çıkmasına katkı sağlar. Dikkatin toplanmasına, çocuklarımızın zamanı etkili ve doğru kullanmasına yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
Çocuklarımızı satrançla tanıştırarak, günlük hayatta kazandırmayı hedeflediğimiz bir çok davranışı eğlenerek, hoşça vakit geçirerek ve oynayarak kazanmalarını sağlayabiliriz.
Centilmenlik, sabırlı olmak, kendi başına karar verme becerisi satranç etkinliğiyle desteklenir. Satrançta öğrencilere etkin bir öğrenme ortamı sağlanıldığı için işin çoğunu öğrenciler kendileri yaparlar. Bu da özgüvenli bir birey olarak kendi ayaklarının üzerinde durabilmeyi sağlar.
Satranç eğitimimi okul öncesi çocuğun psikolojik gelişiminin temel içeriğini içsel hareketlerin oluşumunu teşkil etmektedir.
Aynı zamanda onların zihinsel gelişiminde aktif ve etkili bir araçtır. İçsel hareket planın oluşmasında satrancın son derece önemli ve büyük rolü vardır. Satranç oyunun düşünmeyi disiplin altına alır, konsantrasyonu ve dikkati yoğunlaştırır.
Satranç öğreniminde en önemli husus satrancın hafızayı geliştirdiğidir.